باجافزار جدیدی که برای رهایی قربانی تا ۶۰۰ “بیتکوین” درخواست میکند!- اخبار اجتماعی – مجله آیسام
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سرهنگ علیمحمد رجبی ضمن هشدار درباره باجافزار MegaCortex، تغییر پسوند فایلهای رمزنگاری شده را یکی از نشانههای این باجافزار دانست و گفت: باجافزار MegaCortex از الگوریتم AES و RSA برای رمزگذاری فایلهای سیستم قربانی استفاده کرده و پسوند megacortx. را به انتهای فایلهای رمزگذاری شده اضافه میکند.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: نسخه نخست این باجافزار در اوایل سال جاری منتشر شد و شبکههای سازمانی را هدف قرار داده است و روند آلودهسازی شبکههای سازمانی نشان میدهد مهاجمان از تروجانها برای دسترسی به سیستمهای آلوده بهره میبرند.
این مقام انتظامی افزود: نسخه دوم این باجافزار در اوایل شهریور ماه سال جاری منتشر شده است.
وی تصریح کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته مشخص شده این باجافزار به محض ورود به سیستم قربانی، تمام دایرکتوریها را اسکن کرده و اقدام به رمزنگاری آنها میکند.
رجبی خاطرنشان کرد: از آنجاییکه این باجافزار از منابع سیستم قربانی بهره میبرد بنابراین هرچه توان پردازشی سیستم هدف، بالاتر باشد سرعت خواندن، نوشتن و رمزگذاری سریعتر اتفاق خواهد افتاد و پس از اتمام فرایند رمزگذاری، پسوند megacortx به انتهای فایلها اضافه خواهد شد البته این باجافزار فایلهای exe همچنین فایلهای حجم پایین (۱kb) را رمزگذاری نمیکند.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا متذکر شد: در ادامه پیام باجگیری برای قربانی به نمایش در خواهد آمد و از وی رقمی بین دو تا ۶۰۰ “بیتکوین” درخواست خواهد شد!
این مقام انتظامی درباره روش انتشار این باجافزار نیز گفت: نرمافزاری به نام Cobolt Strike در سرور DC بارگذاری و اجرا میشود تا یک Reverse Shell ایجاد کند که این Shell به سیستم مهاجم بازگردانده میشود سپس مهاجم از طریق این shell و از راه دور به سرور DC دسترسی پیدا میکند که پس از طی این مراحل، فایل اصلی باج افزار اجرا میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۰ مورد از ۶۵ ضد بدافزار سامانه virustotal، قادر به شناسایی، توقف یا حذف این باجافزار هستند.
رجبی درباره روشهای مقابله با این باجافزار نیز یادآور شد: با توجه به روشهای نفوذ و انتشار این باجافزار، توصیه میشود که سیستم عاملهای خود، مخصوصاً نسخههای نصب بر روی سرورها را با وصلههای امنیتی ارائه شده، به روزرسانی کنید.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا به شهروندان توصیه کرد اقدامات مربوط به امنسازی سرویسهای مایکروسافتی از جمله Active Directory و پروتکل RDP را به طور کامل بر روی سیستمهای خود انجام داده و نرمافزارهای امنیتی نصب شده در سیستم عامل خود نظیر آنتیویروس را، به طور مداوم به روزرسانی کنند.
انتهای پیام/