http://aysam.ir

پورتال خبری ، تفریحی و سبک زندگی آیسام آشپزیطرز تهیه یک دسر خوشمزه برای افطار
شناسه خبر :113424
دوشنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۹۸
19 بازدید
پ

دسر‌ها از وعده‌های غذایی هستند که بعد از وعده اصلی غذا مصرف می‌شوند و افراد به خوردن دسر‌هایی با طعم‌های متنوع و عالی علاقه زیادی نشان داده اند. دیگچه نیز از دسر‌های خوشمزه و مخصوص شهر مشهد محسوب می‌شود که سال‌های سال است در این شهر مرسوم است که مورد علاقه بسیاری از افراد است […]


دسر‌ها از وعده‌های غذایی هستند که بعد از وعده اصلی غذا مصرف می‌شوند و افراد به خوردن دسر‌هایی با طعم‌های متنوع و عالی علاقه زیادی نشان داده اند. دیگچه نیز از دسر‌های خوشمزه و مخصوص شهر مشهد محسوب می‌شود که سال‌های سال است در این شهر مرسوم است که مورد علاقه بسیاری از افراد است و غیر از مشهد در شهر‌های دیگر نیز تهیه می‌شود.

این دسر به لطف وجود هل و زعفران و گلاب لذیذ‌تر، خوش‌عطر و به لحاظ ارزش غذایی مغذی‌تر خواهد بود. دیگچه یا همان کته زعفرانی دستور پختی مشابه شیر برنج دارد و برای استفاده در ماه رمضان یا ایام عزاداری ماه محرم و صفر مناسب است. دیگچه را می‌توانید به عنوان دسر خوشمزه و یا وعده صبحانه در کنار خانواده نوش جان کنید. دیگچه باید برشته و مغز پخت شود و تهیه آن نیاز به کمی دقت دارد تا مهارت کافی برای پخت آن دستتان بیاید.

دیگچه مشهدی شباهت زیادی به یکی از دسر‌های محبوب هندیان با نام پودینگ برنج دارد. این دسر به دلیل داشتن مواد مقوی مانند شیر و زعفران حاوی انواع ویتامین‌های A. C. E. D. گروه ویتامین‌های B. وکربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین است. این غذا زود هضم و حاوی فیبر فراوان است بنابراین نقشی موثر در عملکرد بهتر روده‌ها و رفع یبوست دارد؛ این دسر به علت داشتن ویتامین‌های A. C. E؛ و املاح معدنی به زیبایی، طراوت و جوان‌سازی پوست کمک و از پیری زود رس پوست و چین و چروک جلوگیری می‌کند. علاوه بر این دیگچه به دلیل موادی مانند روی به تقویت و رویش مجدد مو‌ها کمک و از سفید شدن مو‌ها هم جلوگیری می‌کند. دسر دیگچه مشهدی برای افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری می‌کنند، کودکان در حال رشد، کهنسالان و اشخاصی که معده ضعیف دارند بسیار مفید است. از غذا‌های مشابه می‌توان به شیر برنج، شله زرد، کاچی و مسقطی اشاره کرد.
مواد لازم

شیر: ۳ لیتر
شکر: ۵۰۰ گرم
برنج: ۵۰۰ گرم
هل: ۳۰ گرم
گلاب: ۲ پیمانه
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران: برای تزئین
پسته: برای تزئین

مراحل پخت

برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید.

برنج را بگذارید خوب بپزد.

می‌توانید از برنج خورد که مخصوص آش است استفاده کنید.

وقتی آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود.

به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید

سپس هل را اضافه کنید.

باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود.

در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید.

دیگچه مشهدی آماده برای دم کردن است.

وقتی دسر دیگچه به این مرحله رسید زعفران دم کرده را در گوشه‌ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود.

دسر دیگچه را مثل برنج به مدت نیم ساعت دم کنید توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد.

بعد در قابلمه را برداشته بگذارید تا خوب خنک شود و در دیس، دسر دیگچه مشهدی را بر گردانید و با خلال پسته و زعفران برای سرو تزیین نمائید.

منبع: غذالند

مجله تفریحی و سرگرمی آیسام

پ
نظرات و تجربیات شما
نام:
ایمیل:
سایت شما:
* نظر شما:

قوانین ارسال نظر
قوانین ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت < <دیوار خبر>>مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.