قیمت خودروهای داخلی و خارجی مجددا افزایش پیدا کرده و بازار ملتهب به نظر میرسد. کارشناسان علت این التهاب را ناکام ماندن طرفین مذاکره در هفتمین دوره مذاکرات وین عنوان میکنند.
نتیجه مذاکرات فعلا که چندان امیدوارکننده به نظر نمیرسد و گواه این ادعا را نیز میتوان در عبور نرخ دلار از ۳۰ هزار تومان جستجو کرد. چشم بسیاری از تولیدکنندگان این روزها با نگرانی به مذاکرات وین دوخته شده است.
مسلم است که دلار ۳۰ هزار تومانی التهاب بازار خودرو و سایر بازارها را به همراه دارد. شرایط فعلی بازار به نفع هیچکس، نه تولیدکننده، نه فروشنده و نه مشتری نیست. با این اوصاف بهتر است که مذاکرات هرچه زودتر به نتیجه برسد.
روند مثبت مذاکرات، گذشته از آن که میتواند تب و تاب این روزهای بازارهای معاملاتی اعم از ارز و خودرو را بگیرد، میتواند به اصلاح قیمتها و تعدیل آن نیز کمک کند.

وضعیت در سمت تولید نیز چندان مطلوب به نظر نمیرسد. در حال حاضر ۱۸ هزار خودرو ناقص کف پارکینگ ایرانخودرو و سایپا در حال خاک خوردن است و خط و نشان کشیدنهای وزیر صمت برای ترخیص ۲ ماهه این خودروها نیز چندان فایده نکرده است. هر گشایی که در مذاکرات وین رخ دهد میتواند سبب احیای اساسی صنعت خودروسازی کشور به خصوص در بخش تولید شود.
به هر صورت با وجود دلار ۳۰ هزار تومانی نمیتوان چندان انتظار داشت که بازار خودرو و صنعت خودروسازی به سمت متعادل شدن حرکت کنند. در این شرایط حتی در صورت آزادسازی واردات خودرو نیز چندان احتمال تغییر قیمتها مطرح نیست.
به طور قطع به ثمر رسیدن مذاکرات وین میتواند شرایط بازار را در ابعاد بزرگ تغییر دهد. در حوزه واردات از یک طرف مناسبات و تعاملات بینالمللی راه را برای ورود خودروهای خارجی به کشور باز خواهد کرد. از طرف دیگر نیز قیمت دلار کاهش قابلتوجهی یافته و شرایط صادرات و واردات با گشاده دستی و بدون دور زدنهای هزینهبر اتفاق خواهد افتاد.
در بخش تولید نیز به طور قطع کاهش نرخ ارز و همکاری شرکتهای خارجی برای واردات قطعات خودرو تیراژ نهایی خودروسازان را بهبود قابلتوجهی خواهد بخشید.
منبع خبر : دیجیاتو
مجله اینترنتی آیسام مرجع اخبار خودرو
نظرات کاربران